Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен иска да продължи победната си серия в Мексико Сити

Верстапен иска да продължи победната си серия в Мексико Сити

846
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен изказа мнението си относно предстоящата надпревара в Мексико Сити. Пилотът на Ред Бул се надява да продължи победната си серия в Северна Америка и да триумфира в неделния ден. Верстапен също така се радва, че F1 се завръща към уикенд без спринтово състезание.

Верстапен е най-успешният пилот в Мексико Сити. Нидерландецът има общо четири успеха на пистата „Аутодромо Ерманос Родригес“. Верстапен спечели последните две издания на надпреварата, както и тези през 2017 и 2018 г.

Този уикенд Макс е фаворит за победата. 26-годишният състезател е на път да запише още един успех и да затвърди доминацията си както в спорта, така и на трасето в Мексико Сити.

„Чудесно е, че отиваме отново в Мексико. Отборът има страхотна история там, тъй като спечелихме двоен подиум през последните две години. Това, разбира се, е и домашното състезание на Чеко, така че ще бъде важно за нас“, сподели Верстапен.

„Атмосферата тук винаги е невероятна, особено когато се кара през стадиона „Форо Сол“. Това е пистата с най-голяма надморска височина през сезона, което е по-натоварващо за автомобилите“, продължи пилотът на Ред Бул. „Като цяло RB19 е безупречен във всякакви условия, така че очаквам с нетърпение да видя как ще се представим в Мексико Сити. Този уикенд също така се връщаме към нормалния формат на състезанието, което също е добре. След Остин можем да очакваме, че състезанието ще бъде по-скоро сериозна борба. Затова трябва да използваме едно от най-силните ни оръжия- стратегията. Разбира се, целта ни е да продължим да печелим“, завърши Макс Верстапен.

Гран при на Мексико Сити е изключително специална надпревара за Серхио Перес. 33-годишният състезател на практика е национален герой в своята страна. Според Перес, домашната Гран при е най-важният уикенд за него. Пилотът на Ред Бул се надява да се представи безгрешно и да запише силен резултат, с който да зарадва многобройните мексикански фенове по трибуните

„Мексико е най-важният ми уикенд за сезона“, каза Перес. „Нямам търпение да участвам в домашното ми състезание. Подкрепата в Остин този уикенд беше луда, така че дори не мога да си представя какво ще бъде в Мексико.“

„Направихме някои много добри стъпки с автомобила, но не успяхме да покажем напълно напредъка си поради поемането на някои грешни посоки с настройките през изминалия уикенд. Тази седмица съм оптимист, тъй като вече знаем в каква посока трябва да поемем. Надявам се сега да успеем да  покажем потенциала си. Имаме няколко неща, които трябва да оправим в автомобила и би трябвало да се върнем по-силни. Искам всичко в Мексико да излязат и да подкрепят целия отбор на Ред Бул Рейсинг, а не само мен“, добави мексиканската звезда на Ред Бул.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)