Начало Избрани Верстапен: Макларън направо лети на Силвърстоун

Верстапен: Макларън направо лети на Силвърстоун

4484
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен бе четвърти в първата и седми във втората тренировка в началото на уикенда за Гран при на Великобритания. Пилотът на Ред Бул сподели, че е вървял по-добре с гумите медиум, отколкото със софт. Той каза също така, че според болидите на Макларън летят на пистата Силвърстоун.

„Нещата не вървяха много добре със софт. Във втората тренировка темпото изглеждаше по-добро с медиум. Имаме работа за вършене. Освен това пробвахме някои неща с колата. Трябва да анализираме информацията и да видим какво можем да подобрим за утре. Това ще ни покаже накъде да се насочим. В събота сигурно ще вали и е необходимо да вземе и това предвид“, коментира Верстапен.

„Очаквам битката да е много близка. В Австрия направихме много добра квалификация и уикендът там като цяло бе положителен с изключение на резултата от състезанието. Но все пак мисля, че Макларън, подобно на миналата година, направо лети тук“, добави Верстапен

Според Хелмут Марко Ред Бул RB20 губи твърде много спрямо Макларън-ите в бавните завои.

„Губим прекалено много в бавните криви. Особено в първи сектор губим почти три десети от секундата. Положението във втората сесия беше дори по-зле от това в първата. И дългите серии не бяха особено добри. Не бяха лоши, но не бяха и на нивото на тези на [Ландо] Норис. Във втората сесия имаше комбинация от фактори за изоставането, но в момента определено сме зад Норис. Сега ще стане ясно дали сме в състояние да намерим добър баланс, за да се възползваме от представянето си в бързите завои без да губим твърде много в бавните криви. Имаме много неща да оправим“, каза съветникът на Ред Бул в Гран при.