Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен най-бърз във втория ден от тестовете на Каталуня

Верстапен най-бърз във втория ден от тестовете на Каталуня

28
0

Макс Верстапен с Ред Бул постигна най-добро време във втория ден от тестовете на отборите във Формула 1 на пистата Каталуня край Барселона. С гумите софт холандецът записа 1:23.267 мин още сутринта, което останалите не можаха да подобрят до края на деня. Победителят от Гран при на Испания изпробваше основно аеродинамични елементи по болида си и новата спецификация на мотора на Рено, като караше с меките гуми и със средно меките медиум.

Верстапен навъртя цели 118 обиколки и остави зад себе си Щофел Вандоорн с Макларън (+0.739 сек). Резервният пилот на екипа от Уокинг постигна този резултат със суперсофт. В следобедните часове белгиецът тестваше нови елементи по колата в дълга серия от обиколки при по-хладно време.

Трети се нареди Паскал Верлайн, който в последния момент беше повикан от Мерцедес, като шампионите искаха някой пилот с повече опит от Естебан Окон, който беше записан първоначално, да изпробва новите части по колата. Паскал записа 1:24.145 мин със софт. След него 4-и се класира Естебан Гутиерес с Хаас, който в един от опитите си със суперсофт постигна 1:24.592 мин. Пети остана младият пилот на Ферари Антонио Фуоко, който с меките гуми записа 1:24.720 мин.

Дани Квят от Торо Росо, който предизвика спирането на сесията следобед, след като спря на трасето по време на симулация на състезание, записа 6-о време. След него се подредиха Алфонсо Селис с Форс Индия, Кевин Магнусен с Рено, Фелипе Маса с Уилямс и Джордан Кинг с Майнър. Последния излетя на завой 7 и попадна в чакъла, предизвиквайки спирането на изпитанията.