Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен не е цел на Ферари за 2020 г., обяви Биното

Верстапен не е цел на Ферари за 2020 г., обяви Биното

1926
0
Матия Биното
Матия Биното, снимка: Спас Генев

Макс Верстапен със сигурност не е цел на Ферари да бъде привлечен като пилот в тима за следващия сезон във Формула 1. Това заяви шефът на Скудерията Матиа Биното.

Холандецът е състезател на Ред Бул и има договор и за следващия сезон. Смята се обаче, че той има клауза в контракта си, според която може да напусне тима, ако „биковете“ не му предоставят достатъчно добра кола.

В същото време от Ферари може да има нужда от нов пилот ако Себастиан Фетел бъде освободен от тима след края на сезона. В последните 2 години германецът се представя неубедително и допуска много грешки.

Запитан дали Верстапен е от този тип пилоти, които представляват интерес за Ферари, Биното отговори: „Със сигурност не. Ние имаме двама пилоти с договори и сме доволни. За следващия сезон пилотската ни двойка е определена и няма причина да бъде променяна.“

Биното заяви още, че е засрамен от това, че отборите от Формула 1 не са се съгласили до края на сезона да бъдат върнати гумите от миналата година.

През тази година продуктите на Пирели са с 0.4 мм по-тънки. Това води до проблеми на няколко отбори с тяхното загряване. Сред тях е и Ферари. А много добре с това се справят в Мерцедес, които спечелиха първите 8 състезания от сезона.