Начало Избрани Верстапен: Не очаквам състезанието да е лесно

Верстапен: Не очаквам състезанието да е лесно

1314
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен призна, че не очаквалесносъстезание в Канада, въпреки че си осигури полпозишъна. Пилотът на Ред Бул ще стартира от първа позиция, след като наложи темпото си в квалификационната сесия. До него на първа редица ще стартира ветеранът Фернандо Алонсо от Алпин.

Обиколката на Верстапен беше с шест десети от секундата по-добра от тази на своя съперник. Въпреки това, нидерландецът не приема нищо за даденост.

„Не очаквам състезанието да е лесно“, каза Верстапен пред Sky Sports F1 след края на квалификацията.

Но мисля, че останахме спокойни при тези толкова сложни условия. Не допуснахме никакви грешки и взехме правилните решения в Q3.“

„Разбира се, съм много щастлив от това, че спечелих полпозишън тук, а също и от това, че се върнах в Монреал. Мина доста време от последното ми посещение на тази писта. Страхотно да видя всички фенове.“

Верстапен е щастлив да се върне в Монреал

Тъй като уикендът е първото посещение на Формула 1 в Канада от 2019 г. насам, Верстапен е щастлив да се върне на пистата и се надява на добро състезание.

Наистина се връща усещането за картинг. Трасето има истински бордюри„“ добави действащият световен шампион.

Винаги се наслаждаваме на шофирането в Канада. Очаквам надпреварата с нетърпение.“

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес беше единственият пилот, който предизвика червен флаг по време на мократа квалификационна сесия тази вечер. Състезателят на Ред Бул се удари в стената на трети завой. Мексиканецът обаче е наясно с грешката си и е готов да я поправи в състезанието за Гран при на Канада.

„Ще се опитам да огранича щетите. Искам да атакувам още от първата обиколка. Оттам нататък и ще видим докъде ще стигнем“, каза Перес.
Перес се бореше да се конкурира със съотборника си Макс Верстапен, който спечели полпозишън, но все пак класираше автомобила си в топ 10 в Q1. За негово нещастие грешка в Q2 прекрати сесията му прекалено рано. Това означава, че той ще стартира от 13-то място в надпреварата. Пилотът на Ред Бул подчерта, че катастрофата е негова грешка и заяви:
Направих грешка от моя страна, така че много съжалявам за отбора. За съжаление ги разочаровах. Вече мисля за състезанието. Надявам се да се възстановя и да постигна силни резултати.“