Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Не съм очаквал да съм толкова напред

Верстапен: Не съм очаквал да съм толкова напред

31
0

Макс Верстапен заяви, че е много доволен от представянето си в квалификацията, и че не е очаквал да се нареди толкова напред в решетката за Гран при на Испания. Пилотът на Ред Бул, който замени Дани Квят в екипа на Биковете, се класира на 4-а позиция, зад съотборника си Даниел Рикиардо. В първите 2 части от сесията Макс дори бе по-бърз от австралиеца. Той също така призна, че още не е достигнал лимита на колата и не знае къде точно е той.

„Още свиквам с колата, коментира холандецът. – С всяка обиколка нещата стават по-добре. Знаете, че започнах уикенда без големи очаквания, но не съм предполагал, че ще съм толкова напред. Напрежението не ми се отрази.” Запитан дали утре ще атакува съотборника си Рикиардо при възможност или ще кара на сигурно, Верстапен отговори уклончиво: „Трябва да изчакаме и ще видим.”

Бащата на Макс, Йос Верстапен, който е бивш пилот от Ф1, също бе много щастлив от представянето на сина си. Йос заяви, че мястото на Макс е именно в топтим и след като това е постигнато, той може да се оттегли малко по-назад от Макс и да не идва с него на всяко състезание. „Виждате, че целия отбор на Ред Бул е с него, заяви бащата. – Затова мога да направя стъпка назад и да не ходя на всяка Гран при.”

„Макс е там, където трябва да бъде и аз свърших своята работа, каза още Йос, който засега е най-успешният холандски пилот с 2 подиума. – Мисля, че на този етап от кариерата му е по-добре да съм по-назад. Сега зависи от Хелмут Марко и Кристиан Хорнер дали искат той да остане. Оставането му разбира се зависи и от неговото представяне. Ако се наложи мога да му кажа каквото смятам. Позволено ми е да отида в гаража на тима.“