Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен недоволен от правилата

Верстапен недоволен от правилата

25
0

Макс Верстапен заяви, че не харесва настоящата система за наказания във Формула 1, тъй като тя карала пилотите да премислят по няколко пъти, преди да предприемат маневра за изпреварване. Пилотът на Торо Росо е само на още 4 наказателни точки по суперлиценза си от това да бъде наказан да не кара в едно състезание, след като във финала на 2015 година в Гран При на Абу Даби стюардите му начислиха 3 на сметката и общо 8 за сезона.

Санкцията за пропускане на състезание се задейства, ако някой пилот достигне 12 точки в период от 12 месеца. Дотук нито един състезател не е успявал да получи толкова много санкции, откакто правилото бе въведено.

„Жалко е, те ни пречат да се състезаваме“, каза 18-годишният холандец. – Сега нищо не мога да променя, но определено за напред ще бъда по-внимателен. Не мисля, че феновете искат да виждат това. Много често ми се налагаше да се отказвам, когато исках да изпреваря някого, защото се страхувах да не направя контакт.

Може би трябва да ревизираме тази система, но това не зависи само от мен. Може би просто тя трябва да функционира по друг начин, а не чрез наказателни точки и забрана да участваш в състезание. Според мен трябва да се пробва с глоби. Това също боли, но е по-различно от недопускане до старт, защото е наистина зле за кариерата ти, ако получиш такава забрана.”