Начало Избрани Верстапен очаква по-малки разлики спрямо съперниците в Унгария

Верстапен очаква по-малки разлики спрямо съперниците в Унгария

858
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен очаква по-малки разлики спрямо съперниците в Унгария. Пилотът на Ред Бул вярва, че характеристиките на пистата „Хунгароринг“ ще паснат доста добре на някои автомобили. Верстапен също така потвърди, че този уикенд има подобрения в автомобила на Ред Бул, които трябва да подобрят представянето с поне 0.2 сек.

Верстапен спечели 8 старта от началото на годината. Нидерландецът се надява да продължи победата си серия, започнала от Маями и да подобри рекорда на Себастиан Фетел. Четирикратният световен шампион спечели 9 поредни състезания с болид на Ред Бул през 2013 г.

Верстапен има отлични спомени от Унгария. Пилотът на Ред Бул грабна първия си полпозишън в F1 именно тук пред 2019 г. Верстапен спечели и последното издание на надпреварата в бившата страна от Източния блок, макар и да се завъртя. Преди това той записа още два подиума на късото, бавно и технично трасе край Будапеща. Съвсем логично, той е абсолютен фаворит за спечелване и на неделната надпревара

„Унгарската Гран при винаги е била интересна. Миналата година беше трудно да се определени точната стратегия заради идващия дъжд и по-студените температури от очакваното. Но ние останахме спокойни като отбор и взехме всички правилни решения“ сподели Верстапен.

„Имаме няколко подобрения този уикенд. Да се надяваме, че те ще направят това, което очакваме от тях, за да можем да намерим допълнително представяне за предстоящите състезания. Нека да видим къде стоим на писта, където се движите с висока притискаща сила с относително ниски скоростни завои. Като цяло Хунгароринг е невероятна писта за каране и много технична. Това също така определено е място, на което винаги очаквам с нетърпение да се върна. Характеристиките на това трасе може би ще паснат доста добре на някои други автомобили, така че нека да видим къде ще се намират спрямо нас“, добави пилотът на Ред Бул.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес няма нито един подиум в Унгария. Пилотът на Ред Бул финишира пети преди една година, което е най-добрият му резултат до този момент. Перес се надява да има един чисти уикенд и да се бори миниум за качване на подиума.

„Унгария е важно състезание за мен, защото става въпрос за това целият ми уикенд да бъде завършен по най-добрия начин. Знам, че не успях да се класирам добре в дадени моменти през този сезон. Затова фокусът ми трябва да бъде върху успешната събота. Знам добре, че имам състезателното темпо в неделя и невероятна кола, която трябва да бъде на подиума всеки уикенд“, каза Перес. Мексиканецът кара по-стар болид на Ред Бул по време на специално шоу по улиците на Мадрид миналата седмица.

„Бях в Милтън Кийнс, работейки усилено с моя екип за извършване на подобрения. Също така прекарах миналия уикенд в болид от F1. Забавлявах се страхотно по време на шоуто в Марид. Само Ред Бул може да затвори най-натоварените улици в столицата. Обичам факта, че непрекъснато популяризираме моторните спортове пред нова публика по целия свят, макар и далеч от състезателната писта“, добави пилотът на Ред Бул.