Начало Избрани Верстапен определи Норис за най-добрия си приятел на грида

Верстапен определи Норис за най-добрия си приятел на грида

1298
0
Ландо Норис и Макс Верстапен
Ландо Норис и Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен разкри кой е най-добрият му приятел на стартовата решетка в F1. Пилотът на Ред Бул каза, че има доста близки отношения с Ландо Норис от Макларън както на пистата, така и извън нея. Двукратният световен шампион дори заяви, че британецът е неговият най-добър приятел, който се състезава заедно с него във Формула 1.

По принцип светът на F1 е изключително напрегнат и конкурентен. Затова се очаква участниците в него да не са толкова добри приятели помежду си. Но от друга страна не е толкова необичайно съотборниците да общуват помежду си извън пистата. В повечето случаи обаче разговорите се ръководят заради чувство на уважение, а не приятелство.

Верстапен е известен с трудния си нрав. Пилотът на Ред Бул е имал няколко интересни случки в падока на F1 през годините. Най-известното търкане на нидерландеца бе с Естебан Окон. Двамата се удариха по време на състезанието в Бразилия през 2018-та, което в крайна сметка коства победата на Верстапен. След края на надпреварата Верстапен се сдърпа леко със своя съперник и отправи към него неприлични думи

Двукратният световен шампион е имал немалко контакти със свои съперници на пистата. Това включва и борбата му с Люис Хамилтън по време на сезон 2021. Макар да се сблъскаха няколко пъти, двамата запазиха сравнително добри отношения извън пистата и не стигнаха до сериозни конфликти.

От друга страна Верстапен поддържа отлични отношения с Ник де Врис. Именно пилотът на Ред Бул е една от основните причини за привличането на 28-годишния състезател в Алфа Таури.

Двукратният световен шампион също така е близък и Ландо Норис. Двамата прекарват време заедно по време на уикендите и често си дават съвети един на друг. Затова Верстапен определи пилота на Макларън като „най-добър приятел.“

„Разбирам се много добре с Ландо, защото е нормален и готин човек. Честно казано той е най-добрият ми приятел на стартовата решетка“, сподели Верстапен пред Дейли Мейл.

„Той обича това, което прави. Още преди години в картинга ясно видях, че е много бърз, макар никога да не сме се състезавали един срещу друг. Все пак виждах, че всичко му се отдаваше съвсем естествено“, добави пилотът на Ред Бул.

Добрите му представяния в младежките категории не бяха само единични случаи- той винаги беше на върха. Затова беше ясно, че един ден той ще бъде в F1. Да, някои други състезатели също бързи, но те така и знаят как точно го правят. Случаят на Норис обаче е различен. Той е има огромен талант и знае как да бъде изключително постоянен.“

По принцип Норис е близък приятел с бившия си съотборник Карлос Сайнц. Двамата се разбират отлично макар че испанецът премина във Ферари през 2021 г. Норис също така прекарва време с Верстапен в Монако и дори пътува заедно с за състезанията.

Верстапен е впечатлен от личното развитие на приятеля си, което му е помогнало и като пилот

„Ландо знае какво прави. Това е добре за Макларън. Когато за първи път се присъедини към F1, той беше малко претоварен психически“, обясни Верстапен.

„Той може да е малко срамежлив, но е изключително приятен човек и от първата година досега се вижда как е израснал като личност. Това със сигурност помага на представянето му, защото сега той има по-голяма увереност в себе си“, завърши Макс Верстапен.

Мнозина анализатори смятат, че Норис е талантлив колкото Верстапен. За съжаление британецът така и не разполага с автомобил, който да му позволи да разкрие пълния си потенциал. Ако това обаче се случи и той започне да се бори с Верстапен, то тогава отношенията между двамата могат бързо да се влошат.

Междувременно Верстапен обяви, че не смята да стои във Формула 1 до 40-годишна възраст. Съветникът на Ред Бул д-р Хелмут Марко намекна, че може да се оттегли от спорта малко след края на настоящия му договор с Ред Бул.

„Ако на Макс му писне след сезон 2028, то тогава той ще спре“, каза Марко. „Той е точно от тези хора, които могат да вземат такова решение.“

Верстапен призна, че също обмисля нещо подобно.

„Да, сериозно обмислям това. Знам, че съм голям късметлия да карам автомобил от F1. Мога да правя каквото си поискам, но в един момент това няма значение. Вече имам много планове за това, което искам да направя в бъдеще“, заяви Верстапен.

„Става дума и за качеството на живот. Има и други неща, които искам да правя, освен карам в F1. Имам договор до 2028 г. , който ще изпълня. След това ще видим какво ще стане.“

„Не искам да прекарам най-добрите си години само във Формула 1. Според мен увеличаването на броя на състезанията година след година е прекалено и оказва влияние върху личния живот“, добави състезателят на Ред Бул.