Начало Избрани Верстапен: От известно време не бяхме печелили пол, прекрасно е. Норис: Макс...

Верстапен: От известно време не бяхме печелили пол, прекрасно е. Норис: Макс бе в своя собствена лига

1919
0
Макс Верстапен, Ландо Норис
Макс Верстапен и Ландо Норис; снимка: Спас Генев

Макс Верстапен не просто спечели квалификацията, а разби съперниците си в сесията за разпределение на местата на стартовата решетка за Гран при на Австрия. Пилотът на Ред Бул водеше с около и над половин секунда в Q3. Накрая Ландо Норис се доближи най-много до него – на малко над 0,4 сек. Пилотите от второ до десето място се събраха в рамките на 0,486 сек, съвсем малко по-голяма разлика от тази между първия и втория в подреждането.

„Прекрасно е да се състезавам тук. Надявам се и утре на сериозна битка. Квалификацията премина наистина добре за нас“, каза Верстапен непосредствено след финала на квалификацията

„Опитахме се малко да донастроим колата с онова, което научихме сутринта (в спринта). Всичко проработи добре. Пистата беше по-топла в сравнение с вчера, което направи управлението по-сложно, но пък усещането в колата бе много по-добро. Можех наистина да атакувам завоите, а това тук е истинско забавление“, продължи Верстапен.

„От известно време не бяхме печелили полпозишън и затова постижението ни е страхотно. Прекрасно чувство. Отборът работи наистина упорито, за да се постарае да направи колата по-конкурентна. Според мен това е страхотно изявление. Надявам се да покажем такава скорост и в състезанието“, допълни Верстапен.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

В Макларън загубиха първоначалната си увереност, че ще могат да се борят с Верстапен.

Ландо Норис бе доволен от второто си място, но каза, че ще е необходимо да се случи нещо изключително, за да е в състояние да води битка със съперника от Ред Бул

„Беше добра квалификация. Мисля, че постигнахме възможния максимум. Макс бе в своя собствена лига – очевидно бе много по-бърз от нас. Аз съм доволен от резултата ни. Условията като че ли бяха малко по-трудни в сравнение с вчера и бе по-сложно да направиш чиста обиколка. Но пък туровете ни бяха достатъчно добри и приемам второто си място“, сподели Норис.

„Състезанието ни няма да е леко като се има предвид днешното ни темпо. Ясно е, че ще трябва да вложим много. Ще ни е необходимо нещо допълнително, за да се справим с тази скорост на Ред Бул. Ще се постарая да свърша по-добра работа, отколкото в спринта. Но се вълнувам и нямам търпение за надпреварата. Състезанието е дълго, много неща могат да се случат. По принцип в неделя вървим по-добре, отколкото в квалификация, така че да видим какво ще стане“, каза още Норис.