Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Отборът взе правилно решение да сложим хард, благодарение на това съм...

Верстапен: Отборът взе правилно решение да сложим хард, благодарение на това съм втори

3725
0
Макс Верстапен, бокс, пит, питстоп
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен направи точно това, което искаше в Гран при на Великобритания – атакуващо състезание. Той започна битката още от старта и я води до самия финал, стигайки до второто място – само на 1,465 сек от спечелилия надпреварата Люис Хамилтън.

„Днес просто нямахме темпо. В началото бавно потъвах назад, когато (скоростта) имаше значение. Нещата не изглеждаха добре. В някакъв момент си мислех дали ще сме пети или шести, но взехме правилното решение при преминаването от сликове на интермедии, както и обратното – от интермедии на сликове“, каза Верстапен.

„Отборът определено взе правилно решение да сложим твърдите гуми, а не софт. Това определено ми помогна и благодарение на тази стратегия съм втори. Можеше да е много по-зле, но все пак стигнахме подиума и съм много щастлив. Потъвах назад, когато заваля за първи път и се борех за сцепление. Не исках да рискувам прекалено много. Видях, че момчетата пред мен наистина сериозно се бореха. Аз се опитах да се задържа наблизо, да не излетя, а това бе доста сложно“, продължи Верстапен.

„После започна да вали наистина сериозно и стана очевидно, че трябва да сложим интермедии. След това бе необходимо да опазиш гумите и да накараш да работят възможно най-дълго. Слънце изгря после и пистата тръгна да изсъхва наистина бързо, но аз още се чувствах комфортно с интермедиите. Понякога трябва да рискуваш да сложиш сликове. За щастие при нас се получи добре“, добави Верстапен.