Начало Избрани Верстапен: Пистата в Баку трябва да бъде преасфалтирана

Верстапен: Пистата в Баку трябва да бъде преасфалтирана

1701
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пулл

Победителят в Гран при на Азербайджан Макс Верстапен заяви, че някои части от пистата трябва да бъдат преасфалтирани преди завръщането на F1 през сезон 2023.

Шесткилометровото трасе е разположено по улиците на столицата на Азербайджан. Тук се наблюдават едни от най-високите максимални скорости през годината. Миналия уикенд пилотите от F1 развиваха около 350 км/ч (217 мили в час).

Тази година отборите използват последното поколение автомобили. То е много по-различно от болидите, които се използваха през последните сезони. Поради това много пилоти се оплакаха от сериозността на неравностите по време на състезанието в неделя.

Верстапен заяви, че пистата еприятна за каране,“ Въпреки всичко пилотът на Ред Бул почувствал, че повърхността на трасето е по-неравна от преди.

Мисля, че на някои места пистата става малко неравна, особено сега, когато новите автомобили са толкова твърди и ниски“, каза Верстапен.

„Пистата в Баку трябва да бъде преасфалтирана. Главната права не е никак гладка. Трябва да се опитаме да намерим правилната състезателна траектория. Затова би било хубаво, ако се направят някои подобрения за следващата година.“

Но като цяло мисля, че това е специална писта. Вторият сектор, който преминава покрай замъка, е доста уникален.“

Верстапен спечели петата си победа за сезона, след като съперникът му в шампионата Шарл Льоклер се оттегли. Така двамата пилоти вече имат по две отпадания след началото на сезон 2022 в F1.

Разбира се, имахме няколко нещастия. в началото на годината. Знаехме, че трябва да наваксаме малко, каза Верстапен. „Но сега изглежда, че повече или по-малко лошият късмет е изравнен.“

Трябва да печелиш точки всеки уикенд, ако искаш наистина да се бориш за световната титла. Всеки един състезател знае това и се опитва да го направи. Но всъщност не е толкова лесно, отколкото изглежда отстрани“, завърши Макс Верстапен.