Начало Избрани Верстапен подобри рекорда за най-много победи в един сезон

Верстапен подобри рекорда за най-много победи в един сезон

1503
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен спечели състезанието за Голямата награда на Мексико. Пилотът на Ред Бул стартира от първа позиция и доминираше през цялата надпревара. Двукратният световен шампион бе улеснен от грешките и слабото темпо на Хамилтън с твърдите гуми на Пирели. Това бе четвърти успех за Верстапен на пистата в Мексико Сити и 14-ти от началото на тазгодишната кампания в F1. По този начин нидерландецът подобри рекорда за най-много победи в един сезон.

Верстапен направи отлично потегляне и поведе след преминаването през първите няколко завоя. Пилотът на Ред Бул реши да потегли със софт, докато движещия се зад него Люис Хамилтън бе с медиум. Нидерландецът контролираше разлика от около секунда и половина пред британеца. След като получи инструкция да се откъсне от състезателя на Мерцедес, Верстапен вдига темпото.

Пилотът на Ред Бул показа невероятно управление както на меките, така и на средно твърдите гуми. Макар от Мерцедес да се опитат да излъжат Червените бикове, Верстапен спечели с повече от 15 секунди аванс при развяването на карирания флаг.

Верстапен постигна 14-тия си успех от началото на сезона, с което застана еднолично на класацията за най-много победи през дадена кампания. 25-годишният състезател изпревари Михаел Шумахер и Себастиан Фетел.

Двукратният световен шампион коментира случилото се в състезанието в Мексико Сити. Той заяви, че стартът на състезанието е минал по план.

„Това ми помогна много да остана начело [на старта] след първия завой. Не трябва да забравяме, че бяхме и с различна стратегия спрямо колите около нас. Това отново беше невероятен резултат, а автомобилът беше наистина хубав“, сподели Верстапен.

От Пирели очакваха да има много пилоти с две спирания. Верстапен реши да заложи на стратегия с дълги пробези с меки и средни гуми. Състезателят на Ред Бул наистина се справи перфектно с тази не толкова лесна задача. „Трябваше да се погрижим за гумите, защото карахме доста дълго с тях.“

Това е четвърта победа за Верстапен в Мексико. Нидерландецът няма подобно постижение на нито една друга писта. Същ

„В Мексико има наистина страхотна атмосфера. Обичаме да идваме тук. Досега годината беше страхотна. Наслаждаваме се на всеки един момент и продължаваме да се стремим към повече“, добави Макс Верстапен.