Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен положително изненадан от промените по пистата Каталуния

Верстапен положително изненадан от промените по пистата Каталуния

1029
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Майкъл Потс

Макс Верстапен бе най-бърз и в двете петъчни тренировки в началото на уикенда за Гран при на Испания. Той заяви, че е много доволен от поведението на своя Ред Бул RB19.

„Беше много добър ден. Чувствах се комфортно в колата и в къси, и в дълги серии. Освен това пистата е много по-забавна за каране след промените по конфигурацията. Положително съм изненадан“, сподели Верстапен

„Автомобилът бе в добър работен прозорец. Ще опитаме, разбира се, да изпипаме някои неща. Но скоростта и в дълги, и в къси серии изглежда чудесно. Опитах се да следвам някои коли през последните два завоя и изглежда се получава. Интересно е какви възможности за изпреварвания се отварят там. Все още трябва да прегледам данните и да видя какви са сравненията спрямо останалите, но беше наистина добър ден“, каза още нидерландецът.

Серхио Перес като че ли имаше известни грижи зад волана на втория RB19. Той изостана повече от съотборника си във втората тренировка, в която се класира четвърти. Впоследствие мексиканският пилот на Ред Бул обясни, че и за него денят е бил добър.

„В Барселона винаги изпробваме много различни неща, защото това е пистата, където това е възможно. Тук наистина може да се изпита какво ли не за целия сезон. Новата конфигурация на последните два завоя доста натоварва врата. Днес обаче не седяхме толкова по колите. В неделя ще го усетим повече и мускулите ще се напрегнат“, коментира Перес.

„Днес бе добър ден. Събрахме много информация, която да прегледаме тази вечер. Като цяло мисля, че имаше много положителни неща, но трябва малко да подсилим всичко преди квалификацията. Необходимо е и да разберем гумите малко повече в дългите серии. Това ще е ключово за неделя, тъй като износването е важно на тази писта“, добави мексиканският пилот.

Хелмут Марко каза, че Перес е решил да вземе част от настройките на съотборника си

„Той тръгна в посоката на Макс. Тръгна по-добре, но не успяваше да дава постоянни времена. Трябва да видим дали сме променили нещо неправилно или трябва още повече да отиде в посоката на Верстапен“, допълни австриецът.