Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен постави под съмнение избора на гуми за Мексико

Верстапен постави под съмнение избора на гуми за Мексико

36
0

Макс Верстапен постави под съмнение избора на гуми на Пирели за уикенда в Гран при на Мексико. Заради непознатото трасе италианската компания се спря на типовете софт и медиум, които според пилота на Торо Росо са доста консервативен избор. Холандецът смята, че би било по-добре отборите да разполагат с най-меките смеси – суперсофт и софт, тъй като трасето било малко хлъзгаво изглеждало като това в Сочи.

А за надпреварата в Русия отборите имаха на разположение суперсофт и медиум, но въпреки това масово пилотите направиха състезанието с едно спиране в бокса за смяна на гуми. Ако Макс е прав, това означава, че пилотите в Мексико масово ще затворят състезателната дистанция с едни бокса.

„Мисля, че с медиум трудно ще се достига оптималната работна температура, каза още Макс. – Пистата няма много бързи завои, но смятам, че хлъзгавата настилка ще компенсира това. А нашата кола се представя много добре при такива условия. Заради дългата права трябва да направим компромис с притискаща сила. Не можем да зададем нива, каквито бихме желали.”