Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Само шасито на Мерцедес е по-добро от това на Торо Росо

Верстапен: Само шасито на Мерцедес е по-добро от това на Торо Росо

44
0

Младата надежда на Торо Росо Макс Верстапен смята, че само екипът на Мерцедес разполага с под-добро шаси от това на неговия тим – STR10. Според 17-годишния пилот ако екипът му разполага с по-мощен мотор от сегашния Рено, то пилотите ще се борят за позициите в челото на класирането.

„Мисля, че можем да сме 3-ти зад двете коли на Мерцедес, заяви младокът на пресконференцията преди началото на уикенда за Гран при на Великобритания. – Когато имаш мощен двигател, шасито ти също става по-добро, защото е по-лесно за каране. Не се налага да превишаваш лимита на сцеплението, за да спечелиш 1-2 стотни от секундата, които после губиш на правата. Но като гледам скоростта ни във високоскоростните завои, мисля, че ако имахме най-добрият двигател, щяхме да сме на 3-о място.”

Макс коментира също така, че не очаква той и съотборникът му Карлос Сайнц да се представят толкова силно на Силвърстоун, колкото в Барселона на Каталуня, където влязоха в топ 6 на квалификацията. Причината е повечето дълги прави на британското трасе и подобренията в колите на другите тимове, като Форс Индия.