Начало Избрани Верстапен се е наслаждавал на битката с Мик Шумахер

Верстапен се е наслаждавал на битката с Мик Шумахер

4073
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен се е наслаждавал на битката с Мик Шумахер в заключителния етап от Гран при на Великобритания. Пилотът на Ред Бул отпадна от борбата за победата след като получи поражения по своя под. След края на състезанието се оказа, че Верстапен е преминал върху карбонова отломка от болид на Алфа Таури.

По този начин световният шампион загуби много притискаща сила и се движеше в дъното на топ 10. Все пак той напредна заради инцидента между Гасли и Цунода, както и отпадането на Окон.

В последните няколко тура на Силвърстоун Верстапен водеше битка с Мик Шумахер. Състезателят на Хаас беше на осма позиция и правеше всичко възможно да остане в зоната на точките. Германецът атакува няколко пъти своя съперник, но в крайна сметка остана зад него при развяването на карирания флаг.

Автомобилът ми малко накуцваше. Знаех, че Мик наистина се опитваше да стигне до седмото място. Последните обиколки бяха доста забавни“, каза Верстапен.

Разбира се, не се радвах на мястото, на което се намирах. От друга стана мога да оценя борбата, която водя с даден пилот.“

„Всъщност беше доста добра битка.“

След края на надпреварата, Верстапен е разговарял с Шумахер. Пилотът на Ред Бул даде добра оценка на техния дуел в последните обиколки на Силвърстоун.

Казах му: „Знаех, че се бориш за точките. Той ми отговори: „Да, знам, но наистина исках седмата позиция.“ Аз му отвърнах: „Личеше си, че я искаше. Видях го на пистата“, засмя се Верстапен.

Двамата пилоти почти влязоха в контакт в последния завой, докато Верстапен агресивно защитаваше позицията си.

Предвид важността на спечелването на първите точки в кариерата му, нидерландецът заяви, че Шумахер така или иначе е щял да се отдръпне.

Казах си: „Сега трябва да се отдръпне, иначе и двамата сме аут“, обясни състезателят на Ред Бул. За щастие, той е достатъчно умен, за да го стори.“