Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен се надява да се върне на върха този уикенд

Верстапен се надява да се върне на върха този уикенд

1433
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен коментира предстоящата Гран при на Унгария. Пилотът на Ред Бул има добри спомени от последното състезание на Хунгароринг. Сега целта му е да се върне на върха и да увеличи преднината си във временното класиране.

Верстапен не спечели последните два старта на европейска земя. Трикратният световен шампион остана пети в Австрия, след като се удари с Ландо Норис. Седмица по-късно на Силвърстоун той финишира втори. Макар да нямаше най-доброто темпо. Верстапен стигна до място на подиума благодарение на чудесната стратегия на неговия екип

Този уикенд Верстапен се насочва към Унгария. Нидерландецът спечели последните два старта на пистата до Будапеща. Преди една година тук той записа 12-ти пореден успех и подобри още един рекорд. Сега обаче картината изглежда различна. Автомобилът на Ред Бул не се представя много добре на спънати писти с много бавни завои.

Доказателство за това бе случилото се в Монте Карло. Разбира се, пистите в Монако и Унгария имат и някои разлики, свързани най-вече с настилката на асфалта. Високите температури също ще окажат влияние върху развитието на борбата между Ред Бул, Макларън, Мерцедес, а защо не и Ферари.

„Унгария е интересна писта и очакваме с нетърпение да се състезаваме там тази седмица. Пистата е много тясна и криволичеща и има много техничен втори сектор. Освен това тази седмица ще бъде и доста по-топло“, сподели Верстапен.

Силвърстоун беше сложно състезание за нас. Въпреки че направихме всички правилни решения, все още имаме върху какво да работим и да се подобряваме през втората половина на сезона. Върнах се във фабриката и заедно с отбора се подготвяхме на симулатора за предстоящото състезание“, добави пилотът на Ред Бул.

Миналия уикенд Верстапен се включи във Фестивала на скоростта в Гудууд. Там той караше болида от 2021 г. и отпразнува 20-тия сезон на Ред Бул в F1. Заедно с него бяха още Серхио Перес, Даниел Рикиардо, Юки Цунода, Кристиан Хорнер и Ейдриан Нюи. Макс сподели и впечатленията си от това събитие.

„Миналия уикенд бяхме и в Гудууд, където отбелязахме 20 години Ред Бул. Отдадохме почит на всички, които са били част от историята на отбора“, обясни Верстапен.“

„Миналата година проведохме блестящо състезание в Унгария. Имаме добри спомени от тук, тъй като постигнахме 12 поредни победи. Надявам се, че и тази година ще можем да проведем страхотно състезание и да постигнем още един добър отборен резултат“, заключи Макс Верстапен.

Съотборник на Верстапен Серхио Перес финишира трети в последното издание на Гран при на Унгария. Мексиканецът отчаяно се нуждае от силен резултат, ако иска да запази мястото си в Ред Бул. Отборът от Милтън Кийнс ще реши бъдещето на Перес до края на следващия месец

„Беше добре да имам време след Гран при на Великобритания. Понякога е особено важно да се откъснеш от шума на пистата. Докато прекарвах време със семейството си и тренирах усилено, бях и във фабриката с моя екип. Прекарах доста време на симулатора и анализирах как да подобря настоящата си форма“, каза Перес.

„Винаги работим заедно върху решенията, за да преодолеем тази криза, в която се намираме. Мисля, че в моменти като Фестивала на скоростта в Гудууд в неделя може да се види колко специален е Ред Бул Рейсинг. Хубаво е да се види историята ни, да се изкачим заедно по хълма и да си припомним колко много сме постигнали и колко още имаме да постигаме“, добави мексиканецът.