Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен се вдъхновил от Шумахер и Райконен

Верстапен се вдъхновил от Шумахер и Райконен

56
0

Макс Верстапен заяви, че се е вдъхновил за брилянтните си изпреварвания в завой 1 от външната страна в Гран при на Бразилия от почти идентичната маневра, с която Кими Райконен изпревари Михаел Шумахер през 2012 г. Тогава финландецът като пилот на Лотус успя да задмине Шуми с Мерцедес, който караше в своето последно състезание във Ф1.

Сега пилотът на Торо Росо направи две маневри в същия стил срещу Перес и Насър, като особено впечатляваща беше тази срещу мексиканеца. Това му помогна да завърши 10-и, а след дисквалификацията на Маса той стана 9-и.

„Видях го (изпреварването) преди няколко години между Райконен и Шумахер, заяви Верстапен. – Помислих, че изглежда страхотно и сега имах възможност да го направя.“ Макс обаче подчерта, че ключът към битките гума до гума, които успя да направи, е бил в това, че е можел да се довери напълно на Серхио Перес да не го изхвърли от пистата.

„Може да направиш най-доброто, но ако другият до теб не му пука и те избута извън трасето, тогава всичко свършва, обясни още холандецът. – За щастие Чеко е много честен и имахме страхотна битка. Имаше малко празно пространство и спрях от външната страна, опитвайки се да не блокирам предните гуми. Той се опитваше да ме натисне в страни и се докоснахме леко в завой 2. Но това беше добре за мен и аз си свърших работата.”