Начало Избрани Верстапен: Силвърстоун ще бъде специално състезание за отбора

Верстапен: Силвърстоун ще бъде специално състезание за отбора

1774
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен коментира предстоящата Гран при на Великобритания в F1. Пилотът на Ред Бул призна, че състезанието на Силвърстоун ще бъде „специално за отбора“ и че няма търпение да се върне на британското трасе и да се бори за победата.

Верстапен спечели спринтовото състезание в Австрия. Нидерландецът отново показа добро темпо и не допусна да бъде изпреварен от своите съперници от Макларън. После той беше най-бърз и в квалификацията.

Състезателят на Ред Бул водеше през по-голямата част от Гран при на Австрия. Той обаче беше забавен в бокса, което позволи на Ландо Норис да го настигне. Двамата водеха доста сериозен двубой в продължение на няколко обиколки. В крайна сметка се стигна до удар, който коства на Верстапен първото място. Трикратният световен шампион спука гума и трябваше отново да спре в бокса. Така той изпусна победата и финишира пети. Същевременно Норис отпадна от надпреварата

Този уикенд Верстапен се насочва към Великобритания. Нидерландецът има общо две победи на Силвърстоун, записани през 2020 и 2023 г. Този уикенд той се надява да добави още един успех към сметката си и увеличи преднината си във временното класиране.

„Това е поредното домашно състезание за отбора, така че искаме да накараме всички във фабриката да се гордеят с нас този уикенд. В крайна сметка Австрия не беше резултатът, на който се надявахме. Имаше много неща, които да си вземем от състезанието, които аз и екипът наистина можем да анализираме и да работим за подобряването им. Имаше и някои грешки в състезанието, които наистина ни костваха време. Въпреки това трябва да погледнем към добрите моменти, които имахме през уикенда, включително победата в спринта и това, че два пъти бяхме на полпозишън“, каза Верстапен.

„Анализираме какво направихме правилно, както и какво се обърка. Сега се насочваме към последното състезание от много натоварен троен рейс уикенд. Искаме да се върнем към челните места във Великобритания“, добави пилотът на Ред Бул.

Уикендът на Силвърстоун ще бъде много специален за Ред Бул. Отборът отбелязва 20-тия си сезон в F1 със специална разцветка, дело на тайландски артист. Стартът на това трасе е като домашен за тима, чиято фабрика е разположена в Милтън Кийнс.

„Силвърстоун ще бъде специално състезание за отбора. Заради това ще използваме специална персонализирана цветова схема. Искаме да се върнем по-готови и по-силни, тъй като отбелязваме 20-тия сезон на Ред Бул в спорта. Нямам търпение да изляза на пистата и да запиша силен резултат“, заключи Макс Верстапен.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес остана седми в Австрия. Мексиканецът продължава да не се чувства напълно комфортно зад волана на RB20 и да не извлече пълния му потенциал. Този уикенд Перес се надява да един чист уикенд и добавяне на повече точки към актива си

„Австрия беше много разочароваща. Представянето ми беше влошено от самото начало поради значителни повреди в болида. Това компрометира състезанието ми“, каза Перес.

„Уикендът не беше идеален. Бяхме направили някои добри подобрения от събота до неделя, така че беше разочароващо да не можем да видим това на пистата. Работихме здраво, за да анализираме нещата и за да сме сигурни, че ще имаме темпото на Силвърстоун през целия уикенд..“

„Този уикенд отбелязваме 20-ата кампания на отбора в спорта. Затова Гран при на Великобритания ще бъде специално състезание за всички нас, тъй като сме толкова близо до фабриката и домовете на всички, които работят и допринасят за успеха на Ред Бул. Имаме специална разцветка за това състезание. Автомобилът изглежда изключително специален. Искам да съм сигурен, че ще го удостоя с по-добър резултат, връщайки се към формата, в която трябва да бъдем“, добави пилотът на Ред Бул.