Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Ситуацията е притеснителна, но не трябва да се паникьосваме

Верстапен: Ситуацията е притеснителна, но не трябва да се паникьосваме

3123
0
Ландо Норис, Макс Верстапен
Ландо Норис и Макс Верстапен; снимка: Макларън

Макс Верстапен отчете, че Ред Бул има проблем с поведението на RB20, но каза, че екипът не трябва да се паникьосва. Той финишира втори в Гран при на Нидерландия, след което разказа повече подробности за това с какво в колата си се бори през уикенда на домашната си надпревара.

„Мисля, че уикендът на Зандвоорт беше просто лош уикенд като цяло. Трябва да разберем защо стана така. Последните няколко надпревари наистина не бяха фантастични. Това в определена степен вече е притеснително, но знаем, че не трябва да се паникьосваме. Просто ще се постараем да подобрим ситуацията и върху това работим. Но Формула 1 е много сложна“, коментира Верстапен

„През целия уикенд бе едно и също. Балансът бе кажи-речи еднакъв от първата тренировка чак до състезанието. Ограниченията (в представянето) бяха същите. Така че, да, в момента това е много трудно да се разреши. Изглежда сме прекалено бавни и износваме твърде много гумите. Нищо не се получаваше. Какво и да се мъчех да направя, колата не отговаряше. Като тръгна наляво например усещането е, че автомобилът не завива веднага наляво или просто не завива, разбирате ли? Това е много, много трудно да се разбере, да се открие причината и съответно да се оправи“, продължи Верстапен.

„Това поведение е от известно време. На някои писти е по-зле. Зависи от характера на трасето. Но да, не е лесно. В първите състезания не беше така. Нещо в колата я направи по-сложна за управление. Трудно е да се посочи в момента какво, но ни пречи и в една обиколка, и в дълга серия. Нестабилна е ту предната, ту задната част, при това на различни места от пистата и при всяко излизане“, допълни Верстапен.

Съотборникът на Верстапен в Ред Бул Серхио Перес стартира от пета позиция на грида, а на финала бе шести

„Направих страхотен старт, но за съжаление в първи завой ме притиснаха и тогава изгубих позиция от Шарл [Льоклер]. В началото нещата изглеждаха добре, но просто нямахме темпо да се борим, докато тези пред нас отвориха разлика. Борехме се със сцеплението в стинта с хард и с баланса в цялото състезание. Имаме много работа, но уикендът бе добър от гледна точка разбиране проблемите на колата. Може да вземем наученото като база и да вървим нататък въз основа на това“, обясни Перес.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)