Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Това е първият медал в живота ми; Хорнер: Спечелихме от слабия...

Верстапен: Това е първият медал в живота ми; Хорнер: Спечелихме от слабия старт на Хамилтън

4559
0
Даниел Рикиардо и Макс Верстапен; Снимка: Ред Бул Контент Пуул
Даниел Рикиардо и Макс Верстапен; Снимка: Ред Бул Контент Пуул

Големият печеливш днес изненадващо се оказа Макс Верстапен. Пилотът на Ред Бул изоставаше досега в максималната скорост от Мерцедес, а Макларън също бяха много близо. Въпреки това Нидерландецът ще потегли първи на състезанието утре, след наказанието на Ботас и лошия старт на Хамилтън на спринта, където финишира едва пети.

„Това е първият медал в живота ми! Прекрасно е да видя италианските фенове отново. Всичко беше по-добре от очакваното. Стартирах добре и излязох на втора позиция. Утре съм на полпозишън. Дадох всичко от себе си за да съкратя разликата, но определено ще бъде интересно. Трябва да кажа, че сме подготвили колата за максимална скорост. Затова не се тревожа за нашата скорост, но Мерцедес също ще имат добро състезание утре“ – сподели Верстапен след като получи наградата за второто място на спринтовата квалификация.

„Всичко беше продиктувано от старта. Макс стартира чудесно, а Люис лошо. Успяхме да спечелим от това. Макларъните с гуми софт бяха заплаха за нас в началото, но ги покрихме. След втори завой вече бяхме в безопасност“ – каза Кристиан Хорнер.

Утре Макс Верстапен ще потегли на първа редица заедно с бившия си съотборник Даниел Рикиардо, който днес беше с гуми софт и се очаква да бъде много агресивен в състезанието.