Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: 2017-а вече няма да е учебна година за мен

Верстапен: 2017-а вече няма да е учебна година за мен

30
0

Макс Верстапен твърди, че 2017 г. няма да бъде учебна за него след двата такива сезона през 2015 г. в Торо Росо и през 2016 г. в Ред Бул. Холандецът дебютира в спорта едва на 17 г., а в началото на изминалия сезон бе повишен в големия отбор на Биковете, заменяйки неубедително представящия се според шефовете в тима Дани Квят. Още в първия си старт за Ред Бул той спечели победата за Гран при на Испания.

„Не мисля, че можем да говорим за учебна година през 2017-а след два сезона във Формула 1, заяви Верстапен, който догодина ще бъде съотборник отново с Даниел Рикиардо. – Не става въпрос за това, че вдигам летвата пред себе си, а просто ситуацията е различна. Основаваш се на опита, който си натрупал, не само на усещанията си.”

Според спортния директор на Ред Бул Кристиян Хорнер Макс има още какво да подобрява, въпреки впечатляващия си сезон през 2016 г. „Всеки спортист може да се подобрява във всяка област и трупа опит през цялото време, обясни Хорнер. – И ставайки по-опитен, това го държи в по-добра форма за следващите години.”

Бившият пилот на Ред Бул Марк Уебър пък посъветва своя сънародник и настоящ състезател на тима Даниел Рикиардо да се бори за титлата през 2017 г., с оглед на промените в правилата и оттеглянето на Розберг от екипа на Мерцедес. Даниел завърши на 3-о място миналия сезон, но нямаше шанс да се бори с Хамилтън и Нико за титлата.

„Даниел беше може би най-постоянният пилот в решетката за 2016 г. и е от световна класа, сред тримата най-добри пилоти, заяви Марк пред австралийския The Age. – Той е в позицията да атакува титлата, ако Ред Бул може да му предостави нужната кола. А в Мерцедес е невъзможно някой да замести толкова успешно Нико в краткосрочен план.”