Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен доволен, Рикиардо разочарован

Верстапен доволен, Рикиардо разочарован

32
0

Макс Верстапен остана доволен от представянето си в квалификацията в Унгария, въпреки че остана едва 5-и. След петъчните тренировки се смяташе, че той и съотборникът му Даниел Рикиардо имат шанс да се преборят за първата стартова позиция. Двамата обаче изостанаха половин секунда от най-бързия Себастиан Фетел в решителната сесия.

„Не можех да накарам колата да работи през целия уикенд. Винаги имах или недозавиване или свръхзавиване на места, на които не исках, обясни холандецът. – Даниел вчера беше много по-доволен. Затова променихме много неща по колата, като много работа беше свършена. Доволен съм от 5-ото място с оглед на много трудности.”

Рикаирдо от своя страна обаче бе разочарован. Австралиецът бе най-бърз в петъчните тренировки, но в средата на 3-ата сесия спря на пистата с хидравличен проблем в задвижващата система и загуби ценно време за подготовка за квалификацията.

„Смятам, че бяхме по-добри от това да завършим деня на 6-а позиция. Затова чувството е разочароващо, обясни австралиецът. – Със сигурност можехме да подобрим нещата в някои области. Беше неприятна сесия. Мисля, че утре ще сме по-силни. Ще бъде забавно в него.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.