Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Хамилтън имаше какво да губи в първия завой

Верстапен: Хамилтън имаше какво да губи в първия завой

82
0

Макс Верстапен обясни, че Люис Хамилтън е имал повече какво да губи в първия завой и затова е бил по-агресивен с маневрата си в първия завой в началото на 4-ата обиколка, с която той излезе начело.

В последствие пилотът на Ред Бул се откъсна напред и спечели убедително състезанието, а пилотът на Мерцедес завърши 2-и. Така холандецът си направи отличен подарък на 20-ия рожден ден вчера.

„Още след старта колата беше много бърза. Видях, че Люис страда от липса на сцепление, и успях да го настигна след старта и да не му позволя да се откъсне напред. Излязох добре от последния завой и избрах да атакувам от вътрешната страна в първия завой, коментира Макс.

– Знаех, че Люис има какво да губи повече от мен, тъй като той се бори за световната титла. Затова поех допълнителен риск. Това бе единственият ми шанс. От този момент до финала нямах повече проблеми и нямаше кой да ме спре. Благодаря на всички в Ред Бул, те ми дадоха феноменална кола днес.”

Верстапен заяви още, че победата идва в много добър момент и всички в екипа му са я заслужавали, тъй като в повечето състезания от началото на сезона го преследваше много лош късмет и в малко от надпреварите той изобщо успя да стигне до финала.”