Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен и Рикиардо няма да напускат Ред Бул, твърди Марко

Верстапен и Рикиардо няма да напускат Ред Бул, твърди Марко

35
0

Макс Верстапен и Даниел Рикиардо ще останат в екипа на Ред Бул и през следващия сезон. Това обяви главният съветник в тима на „биковете“ Хелмут Марко.

Заради недобрата форма на Кими Райконен от началото на този сезон се появиха слухове, че от Скудерията искат да привлекат Рикиардо в тима за 2018 г. на мястото на финландеца.

„Имаме най-добрата и балансирана двойка пилоти, каза Марко пред Билд. – Макс и Даниел вършат страхотна работа и дават най-доброто от себе си. Те са нашето предимство спрямо другите отбори в момента.

Въпреки че не сме в състояние да се борим с Фетел и Хамилтън, можем да оставим зад нас Райконен и Ботас, както се случи в Китай. Така ограничихме максимално загубите.“

По отношение на битката за между Себастиан и Люис в момента, Марко заяви, че се радва да види отново Фетел да се бори за първото място. Освен това австриецът би заложил на германеца, ако битката за титлата до края на сезона е между двамата.

„Мисля, че той (Фетел) щеше да спечели в Китай, ако не бе лошият му късмет с колата за сигурност, която излезе в неподходящото за него време, каза Марко. – Познавам го и знам, че можеш да му имаш доверие. Той е силно свързан с тима и с познава добре колата си.“