Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен иска да се бори за титлата с Ред Бул догодина

Верстапен иска да се бори за титлата с Ред Бул догодина

41
0

Макс Верстапен заяви, че иска поне да може да се бори за титлата с екипа си Ред Бул през следващия сезон. Холандецът се надяваше това да може да се случи още този сезон, но се оказа, че болидът на „Биковете“ не е на нивото на Мерцедес и Ферари поне в първата половина от сезона.

В последните състезания скоростта на колата е доста по-добра. Съответно Макс и Даниел Рикиардо бяха доста силни на Монца и Сингапур. В първи случай те бяха по-бързи в квалификацията от двете коли на Ферари, а във втория бяха пред двата болида на Мерцедес.

„За следващия сезон искаме поне да можем да се борим за титлата, каза холандецът по време на официалната пресконференция на ФИА. – Сега не сме в тази позиция. Дали състезанието в Сингапур е било последният ни шанс да спечелим тази година? Беше добра възможност, но никога не казвай никога.

Видяхте как на Марина Бей само за един завой отпаднаха 3 коли. В Малайзия миналата година бях втори и се надявам да съм по-напред сега. Не е моята година по отношение на завършванията в състезанията в неделя. Но отново ще се опитаме да спечелим.“

Относно възможността да бъде съотборник с Фетел някой ден, Макс заяви, че не гледа много напред в бъдещето, като се е концентрирал върху представянето си в Ред Бул. Верстапен остава в тима и през следващия сезон, като съотборник отново ще му бъде Даниел Рикиардо.