Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен искал с критиките си да накара Рено да подобри двигателя

Верстапен искал с критиките си да накара Рено да подобри двигателя

41
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен заяви, че с критиките си по адрес на задвижващите системи на Рено е искал те да бъдат подобрени, за да може пилотът на Ред Бул да се бори с Мерцедес и Ферари.

За поредна година двигателите на френския концерн не бяха достатъчно мощни и надеждни, което в крайна сметка доведе до раздялата на „биковете“ и Рено. От следващия сезон големият отбор на Дитрих Матешиц ще използва агрегатите на Хонда.

„Намерението ми никога не е било да ги принизявам, но исках те да направят моторите си по-добри, заяви холандецът. – Сега имаме договор с Хонда, но ако бяхме продължили с Рено следващата година, трябваше да има прогрес.

Трябва да бъдеш отворен към критики. Съжалявам ако не в Рено не могат да се справят с тях, но аз не съм в F1, за да участвам на олимпийския принцип. Аз искам да печеля и всички страни трябва да са отдадени на това.“

По отношение на бъдещото партньорство с Хонда, Макс коментира: „Надявам се сътрудничеството ни да бъде дългосрочно. Не очаквам всичко да върви гладко, но трябва да вярваме в проекта  и да бъдем търпеливи. Не очаквам да можем да се борим за шампионата в началото на сезона, но ако сме малко по-добри спрямо тази година, можем да се по-близо до конкуренцията.“