Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен най-бърз и в 3-ата тренировка, повлияна от дъжда в Мексико

Верстапен най-бърз и в 3-ата тренировка, повлияна от дъжда в Мексико

77
0
Гран при на Мексико
Макс Верстапен, снимка: Ред Бул

Макс Верстапен беше най-бърз и в 3-ата свободна тренировка за Гран при на Мексико, в половината от която пилотите стояха в бокса заради мокрото трасе. То изсъхна около половин час след началото, след което всички изпробваха колите си с най-меките гуми хиперсофт в подготовка за квалификацията.

Пилотът на Ред Бул отново демонстрира отлична скорост, като изпревари Люис Хамилтън и Себастиан Фетел с близо 0.3 сек. Даниел Рикиардо с другия болид на „биковете“ остана 4-и, а проблеми имаше Валтери Ботас, който 15 мин преди края спря с повреда в хидравликата.

 

Сесията започна при хладно време и мокра писта. Логично само част от пилотите излязоха на пистата и то само за инсталационни обиколки. Някои бяха с интермедия, като Себастиан Фетел, други с гуми за напълно мокро, като тези на Уилямс.

 

 

Чак 32 минути след началото на тренировката, когато пистата започна да изсъхва, Алонсо завъртя бърз тур с гумите хиперсофт. След него и Гасли записа бърза обиколка, а Райконен също с най-меките гуми подобри времето на Алонсо. По-бърз от Кими за малко бе Вандоорн, преди отново финландецът да излезе начело.

Времената продължиха да падат, като за кратко първи бе Льоклер, след което Ботас поведе. Фетел първи в тази сесия слезе под 1:18 мин за обиколка. На по-малко от 0.1 сек втори се нареди Макс Верстапен. 15 мин преди края Ботас спря в края на последния сектор с хидравличен проблем.

 

 

За няколко минути на трасето бе назначен режим на виртуална кола за сигурност, след което за последните минути пилотите направиха още обиколки. Начело излезе Льоклер с 1:17.059 мин, следван от Хамилтън на 0.6 сек. Британецът допусна няколко грешки в обиколката си.

 

 

Райконен не успя да подобри времето а Шарл, но това стори Верстапен с близо 0.7 сек. Холандецът обаче се оплака от това, че батерията не се зарежда с енергия. В следващия си опит Люис се доближи на 0.153 сек от Макс, а Фетел на 0.259 сек. Рикиардо и Кими се наредиха 4-и и 5-и. В последния си опит Макс бе с 0.1 сек още по-бърз. Фетел също подобри времето си, но остана 3-и.