Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен не смята да променя стила си заради новите правила

Верстапен не смята да променя стила си заради новите правила

31
0

Макс Верстапен заяви на пистата край Остин, че не смята да променя стила си на каране и защита, въпреки въвеждането официално от ФИА на правила, които забраняват промяната на посоката на движение на пилота в процеса на спиране.

„Ако трябва да съм откровен, смятам тези пояснения за позитивни, каза Макс след края на квалификацията, в която се класира 4-и. – Новите правила са еднакви за всички и трябва да се следват. Надявам се, че сега всичко е по-ясно за всеки и нека видим как ще се случват събитията и дали ще могат да ме изпреварват по-лесно.“

„Да го кажем така: нека има нови правила, ако толкова много хора се оплакват. При всички случаи аз ще продължа да се състезавам и да се опитвам да изпреваря или да се защитя. Не знам дали този подход като цяло е правилен, не съм сигурен и дали толкова много изпреварвания с DRS са добри за спорта.“

Любопитен бе и коментарът по темата на пилотите на Макларън. Фернандо Алонсо каза, че каквито и нови правила да се въвеждат, в крайна сметка събитията се оценяват от съдии като във футбола и те определят дали има дузпа или не.

Дженсън Бътън от своя страна отбеляза, че в продължение на 15 години от неговата кариера много от събитията, които толкова се коментират напоследък, изобщо не са били разглеждани от съдиите. Англичанинът допълни, че правилата са станали твърде много и ограничават пилотите и техните двубои, което не е добре за публиката.