Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен определи отпадането си като глупаво

Верстапен определи отпадането си като глупаво

42
0
Верстапен

Макс Верстапен бе много ядосан след отпадането си в Гран при на Канада. Пилотът на Ред Бул се движеше на 2-а позиция след отличен старт, преди повреда в колата да го извади от надпреварата.

Холандецът описа случилото се като глупаво. Това е трето незавършено състезание за Макс за сезона след тези в Бахрейн и Испания, където той не финишира заради съответно повреда в спирачките и инцидент в първия завой.

„Абсолютно глупаво е, каза Верстапен. – Изведнъж загубих цялата мощност. Исках да ускоря отново и след това всичко угасна. Дори не можех да комуникирам с бокса. Това е голям удар, особено когато си втори. Стартът ми беше супер.

Нямах превъртане на колелата и мисля, че това е най-добрия ми старт в Ред Бул досега. Но в крайна сметка завърших без нищо и това е неприятно. Знаех, че колата ми не е достатъчно добра за второто място, но можех да запазя позицията си, защото видяхте колко е трудно да се изпреварва тук.

Другият пилот на Ред Бул Даниел Рикиардо записа своя трети пореден подиум, като успя да задържи зад себе си по-бързите коли на Форс Индия с по-меките гуми суперсофт.

„Днес се забавлявах само, след като видях карирания флаг, каза австралиецът. – Беше тежко. Защитавах се през цялото състезание. Не бяхме толкова бързи и бяхме поставени под напрежение. Не можех да си позволя никакви грешки.“