Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен пред Рикиардо в третата тренировка в Остин

Верстапен пред Рикиардо в третата тренировка в Остин

42
0

Пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Даниел Рикиардо постигнаха първо и второ време в третата свободна тренировка за Гран при на САЩ в Остин, Двамата записаха постиженията си с гумите суперсофт, като холандецът изпревари третия Кими Райконен от Ферари с половин секунда. Четвърти и пети останаха борещите се за титлата Люис Хамилтън и Нико Розберг от Мерцедес, но те не направиха цели бързи турове със супермеките гуми. Техните най-добри резултати бяха със софт, като изоставането им спрямо Макс бе 0.7 сек и 1 сек.

Тренировката се проведе при слънчево и топло време, като в първите 10 мин на трасето бе доста спокойно и никой не бързаше да прави бързи обиколки. Първи такива записаха пилотите на Ред Бул Верстапен и Рикиардо с типа софт. 15 мин след началото на сесията Карлос Сайнц спука гума, като бе с типа медиум. Той се прибра бавно в бокса без проблеми, а Кими Райконен започна серията си от обиколки със суперсофт и поведе с половин секунда аванс, въпреки че сбърка на предпоследния завой. Малко след това Паскал Верлайн излетя в чакъла на предпоследния завой и наложи спирането на сесията за 15 мин.

След нейното подновяване Фетел поведе колоната с бърз тур със суперсофт. Розберг обаче подобри времето му с 0.4 сек и то със софт. Рикиардо обаче свали още цели 7 десети от постижението на Нико и излезе първи. Хамилтън също изпревари Розберг със софт, но бе на 0.4 сек от австралиеца. Сайнц пък спука отново гума, като този път бе задна лява, за разлика от предния път, когато бе задна дясна.

С нови опити с гумите суперсофт Верстапен и Рикиардо постигнаха първо и второ време, а Райконен със същите гуми стана 3-и, на 0.5 сек. Хамилтън и Розберг бяха 4-и и 5-и, но без още да са правили опити със супермеките гуми. Те ги направиха в последните 3 минути. Розберг допусна грешка и се прибра в бокса, като бе с най-бърз втори сектор. В първия сектор с многото бързи завои най-бърз бе Верстапен. А Хамилтън се озова зад по-бавния болид на Заубер и не можа да направи представителна обиколка.

Така предстоящата след по-малко от два часа квалификация се очертава да бъде изключително интересна, като разликата между Мерцедес и Ред Бул при равни други условия изглежда малка. В Мерцедес със сигурност ще вдигнат темпото в сесията за място на старта, повишавайки режимите на двигателя. Очаква се обаче те да не бъдат на лимита, тъй като вчера е била сменяна горивната система в болида на Хамилтън.