Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен притеснен, че Рено няма да е на ниво и следващия сезон

Верстапен притеснен, че Рено няма да е на ниво и следващия сезон

44
0
Верстапен

Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен изрази своите притеснения, че Рено може да не е на ниво по отношение на моторите си и през следващия сезон, което да не му позволи да се бори за титлата. За Гран при на Канада френският доставчик не успя да предостави на клиентите си новата спецификация на задвижващата си система, а самият Верстапен отпада от надпреварата заради проблем с нея.

Според холандеца ситуацията с двигателите на Рено в последно време е много разочароваща, като те не са на нивото на Мерцедес и Ферари като мощност и надеждност. „Аз искам да побеждавам. Мисля, че отборът абсолютно е в състояние да го постигне, каза Макс. – Можете да видите, че колата се подобри много. Но това трябва да се случи и със задвижващата система.

Но тази година нищо не идва като подобрения. И това ме притеснява. Те обещаха, че ще има, но в крайна сметка малко неща дойдоха като ъпдейти до момента тази година. Това е много разочароващо и съм притеснен за следващата година. Искахме този сезон да се борим за титлата като отбор, но сме много далеч от това.“

Верстапен също така определи представянето си в сезона до момента като пълен провал. Холандецът е по-бърз като цяло от съотборника си Даниел Рикардо, но в състезанията отпадна на 3 пъти не по негова вина и изостава в класирането при пилоти. Той е 6-и с 45 точки, докато Даниел има 67 т.

„Вече не правя прогнози за предстоящите стартове. Няма смисъл, защото сезонът ми досега е пълен провал, каза Макс. – В Канада успях да се преборя за 2-ото място след старта, а знаете колко трудни са изпреварванията. Дори и да не бях с най-бързия болид там, щях да защитавам позицията си до край. А без никаква индикация загубих цялата мощност.“