Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Първата стартова редица е като победа след проблемите ни

Верстапен: Първата стартова редица е като победа след проблемите ни

61
0

Макс Верстапен определи класирането си на първа стартова редица като победа след проблемите с двигателя по време на тренировката днес сутринта и в квалификацията след това.

Пилотът на Ред Бул записа 2-о време, като изпревари съотборника си Рикиардо с 0.6 сек, с 0.3 сек третия Себастиан Фетел и беше по-бавен с 3 десети от най-бързия Люис Хамилтън.

„Честно казано усещам 2-ото място като победа, каза холандецът. – Имах много проблеми днес с двигателя. Те започнаха още от последната тренировка. Дори в квалификацията и не направих чиста обиколка. Имаше прекъсвания и на въртящия момент. Затова да съм 2-и е невероятно. Това показва, че имаме страхотна кола.

Чак в 3-ата част усещах, че вече колата работи добре и нямаше от какво да се оплаквам. Но в последната ми обиколка в Q3 в завои 16 и 17 двигателят отново прекъсна, а бях с 0.2 сек по-добро време от предишното ми. Затова трябваше да прекратя обиколката. За утре трябва да направим чиста старт и след това всички е възможно.“

Верстапен определи квалификацията като най-добрата си във Формула 1 досега, като според него проблемите с мотора ще бъдат по-лесно разрешими за състезанието, където мощността така или иначе ще бъде намалена.