Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Реакцията ми спрямо Окон можеше да е много по-лоша

Верстапен: Реакцията ми спрямо Окон можеше да е много по-лоша

109
0
Естебан Окон,Макс Верстапен

Макс Верстапен заяви, че реакцията му спрямо Естебан Окон е можело да бъде много по-лоша. Двамата се удариха в Гран при на Бразилия при опит на пилота на Форс Индия да го изпревари и да се върне в обиколката на лидера.

След инцидента Макс загуби първото място и завърши 2-и, а след финала се срещна с Окон и го блъсна на 3 пъти. За това поведение холандецът получи наказание от 2 дни общественополезен труд.

„Не бих постъпил по различен начин в ситуацията с Естебан, каза Макс на пресконференцията на ФИА в Абу Даби. – Бях лидер и не очаквах да имам инцидент с изостанал с обиколка пилот. Да, той може и да беше по-бърз от мен за 2-3 обиколки с новите си гуми суперсофт, а аз пазех гумите си. Но в следващите обиколки той щеше да изостане и можеше просто да ме следва.

Бях спокоен според мен. Беше мек отговор от моя страна на случилото се. Можеше да е много по-лошо. Вместо да ми се извини, той ми каза нещо, което не очаквах и ме ядоса много. Какво очаквахте да направя? Да му стисна ръката и да му благодаря, че завърших втори вместо първи ли?“

Верстапен заяви още, че не знае в какво ще се изразява наказанието му от 2 дни общественополезен труд. „Намирам го малко сурово, но това няма значение“, каза пилотът на Ред Бул.