Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен вече е в добри отношения с Фетел

Верстапен вече е в добри отношения с Фетел

41
0

Макс Верстапен и Себастиан Фетел вече са в добри отношения. Това заяви пилотът на Ред Бул. Двамата имаха сериозни разправии след Гран при на Мексико, където при атака на германеца, Макс мина напряко през първия шикан.

След това обаче не отстъпи позицията си на Фетел, което вбеси до крайна степен пилота на Ферари. Верстапен финишира 3-и а Себ 4-и, но след финала Макс бе наказан с 5 секунди и това изведе Фетел на подиума.

Часове след финала обаче и Фетел бе наказан, в неговия случай с 10 сек, заради промяна на посоката на движение в режим на спиране при атака на Даниел Рикиардо. Фетел оцени наказанието си като неправилно и разкритикува сериозно Верстапен за това, че не го е пропуснал.

Сега Верстапен разкри, че двамата са говорили дълго по телефона след Гран При на Мексико и са изчистили всичко, което не са могли да обсъдят на пистата след състезанието.

„Отношението ни със Себастиан Фетел са добри, обясни Верстапен. – Истината е, че проведохме дълъг разговор по телефона след Гран При на Мексико. И двамата имахме какво да кажем.

В крайна сметка изчистихме всички недоразумения помежду ни. Ние сме състезатели и даваме всичко от себе си на пистата. Понякога това води до спорни моменти, но няма лоши чувства между нас – това е истината.”