Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ветел ще кара в петъчните тренировки

Ветел ще кара в петъчните тренировки

32
0

Себастиан Ветел ще кара в петъчните тренировки преди Гран при на Турция, след като получи супер лиценз от ФИА.
###
Себастиан Ветел ще кара в петъчните тренировки преди Гран при на Турция, обявиха от BMW. Това стана възможнор след като ФИА даде супер лиценз на немския пилот.
“Ще дадем шанс на Севастиан да докаже на какво е способен. Той е следващият в списъка ни от млади пилоти и само на 19 години вече е записал значителни постижения в картинга, Формула BMW и Формула 3. Разбира се Истанбул ще е нещо като изпитание за него, Себастиан е навъртял много по малко километри отколкото Роберт, когато се присъедини към нас. Това определено ще му влияе. Ще направим всичко по силите си, за да го подкрепяме”, каза шефът на тима Марио Тайсен.
От своя страна Ветел обясни, че се вълнува от гласуваното му от BMW доверие и заяви: “Чувствам, че малкият ми опит в болид от Формула 1 означава, че това ще бъде значително предизвикателство за мен. Ще се концентрирам върху задачата си и ще се опитам да подкрепя максимално Ник, Роберт и инженерите в тяхната работа по най-добрия възможен начин, предоставяйки им полезна информация”