Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел №1 и във втората сесия, Ботас и Рикиардо много близо до...

Фетел №1 и във втората сесия, Ботас и Рикиардо много близо до него

29
0

Себастиан Фетел с Ферари бе най-бърз и във втората свободна тренировка за Гран при на Бахрейн на пистата Сахир, 3-и кръг от шампионата на Формула 1. Германецът постигна първо време и в откриващата тренировка с гумите софт, а сега със суперсофт постигна 1:31.310 сек. Съвсем близо до него обаче бяха Валтери Ботас от Мерцедес и Даниел Рикиардо с Ред Бул.

Те останаха на по-малко от 0.1 сек. Изключително малките разлики между пилотите в челото затвърдиха Райконен и Хамилтън с другите болиди на Скудерията и Сребърните стрели. Те останаха 4-и и 5-и, като Люис изостана на 0.284 сек, а можеше да е по-бърз, ако не бе загубил време заради трафикк

След началото на сесията този път пилотите веднага излязоха да направят обиколки с гумите софт. Фетел бързо постигна много силно време – 1:32.615 сек, следван на 1.6 сек от Грожан и на 1.8 сек от Окон. Алонсо бе 4-и, като блокира предните гуми при спирането за първия завой в следващия си опит.  С меките гуми Ботас постигна само с 1 хилядна по-добро време от Фетел, а при своя опит Хамилтън се поднесе на излизане от 4-и завой. Верстапен бе малко по-бавен от Валтери. При следващия си опит Хамилтън свали 0.3 сек. Райконен обаче с другия болид на Ферари бе още по-бърз – 1:32.277 сек.

 

 

Секунди след това Карлос Сайнц спря с повреда в болида си на Торо Росо. На пистата беше назначена виртуална кола за сигурност. Испанецът съобщи за пушек вътре в кокпита. Поставяйки суперсофт първи от лидерите, Фетел свали близо секунда от най-доброто време и поведе в класирането с 1:31.310 сек. Ботас също със супермеките гуми изостана с 0.041 сек. Хамилтън даде 3-о време на 0.284 сек, като в обиколката си бе забавен малко от трафик, а Райконен 4-о, на 0.375 сек. Финландецът подобри времето си в следващия опит, като бе на 0.168 сек от съотборника си. Рикиардо пък записа 3-и резултат, на 0.066 сек.

 

 

40 мин преди края на сесията Фетел спря на пистата с технически проблем. Всичко в колата на германеца изключи, като той по инерция успя да стигне до входа на бокса. Проблемът обаче бързо бе оправен и Себ излезе на пистата след няколко минути, за да направи серия от обиколки със супермеки гуми и много гориво.

Останалите пилоти също започнаха състезателни симулации. В тях Рикиардо постигна впечатляващи времена, както и Фетел и Райконен, който бяха много силни по отношение на това да постигат константни постижения. От Мерцедес бях по-добри в началото на тези дълги стинтове, но след това изглежда, че губеха повече темпо. Ботас имаше проблеми с контрола върху колата си, като я изпусна на влизане в последния завой.