Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел е виновен за инцидента, смята Лауда

Фетел е виновен за инцидента, смята Лауда

131
0
Ники Лауда
Ники Лауда, снимка: ATP

Шефът на борда на директорите на Мерцедес в F1 Ники Лауда смята, че виновен за инцидента на старта в Гран при на Сингапур е Себастиан Фетел. Германецът се удари със съотборника си Райконен и Макс Верстапен, след което и тримата отпаднаха.

„Просто е. Виновен е Себастиан Фетел, каза Лауда. – Той направи това, което обикновено един лидер в състезанието би направил в такава ситуация. Видял е, че Верстапен го атакува и опита да блокира атаката му, без да знае, че Райконен е от другата страна.

Беше допусната грешка, която извади и тримата от борбата. Напълно ненужна грешка. Ако Фетел просто беше продължил напред, той щеше да влезе първи в завоя, но той рискува и притисна Макс.“

Що се отнася до преднината на Хамилтън в шампионата спрямо Фетел, която след надпреварата на Марина Бей вече е 28 точки, Лауда коментира: „28 точки не е лоша преднина. Преди разликата беше малка, само 3 точки. Сега изведнъж е 28. Ферари изпуснаха своя шанс. В Сингапур лесно можеха да запишат двойна победа, но си тръгнаха без нищо.“

Относно очакванията си за следващото състезание в Малайзия, Лауда смята, че Мерцедес ще може да се бори за победата при всякакви условия. „На Сепанг отново ще сме конкурентноспособни. Близката битка с Ферари ще продължи, може би и с Ред Бул. За това съм много доволен“, допълни австриецът.