Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Развита гайка причинила проблема на Фетел

Развита гайка причинила проблема на Фетел

74
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел предизвика доста смях по време на втората петъчна тренировка за Гран при на Бразилия, докато казваше на тима си Ферари, че нещо се мотае между краката му. Осъзнавайки как е прозвучала репликата му, той дообясни какво иска да каже.

„Имам предвид някъде долу около краката… Бих се гордял, ако е това, което си мислите, но не е!”, каза немският пилот по радиото.

Впоследствие той изясни какъв е бил проблемът: „Най-голямото ни притеснение днес бе малка гайка, която се бе развила и паднала някъде в краката ми. Най-накрая я намерихме! Иначе беше добър петък и според мен сериите ни бяха прилични.”

„Управлението на гумите също бе наред, но в неделя ще е по-сложно. Има какво да подобрим по автомобила, тъй като настройките все още не са перфектни. Прогнозата е за по-високи температури през следващите дни, което може да направи работата с гумите трудна.”

Кими Райконен завърши петъка с шесто време и сподели, че денят му не е бил сред най-леките.

„Понякога се получава така. През първия ден тренировки имаме грижи тук-там. Отделни секции на трасето ни пасват, други не толкова, но това е част от играта. Що се отнася до гумите, то с по-твърдата смес се пързалях. Това обаче го очаквахме. Ще направим някои промени и да видим докъде може да стигнем”, коментира финландският пилот на Скудерията.