Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Мерцедес е фаворит този уикенд

Фетел: Мерцедес е фаворит този уикенд

39
0

Себастиан Фетел заяви, че е уверен в това, че изоставането на Ферари от 1 секунда спрямо Мерцедес в квалификацията от предния кръг от шампионата в Баку няма да се повтори в Австрия сега. Но въпреки това, той смята, че Сребърните стрели са фаворити за победата.

Германецът изостана на 0.147 сек от най-бързия Люис Хамилтън по време на втората свободна тренировка днес. Пасивът на Кими Райконен бе по-голям – над 0.6 сек. Очакванията на Себастиан са за оспорвана битка в квалификацията.

„Мисля, че в Баку случилото се бе единичен случай, каза Фетел. – Квалификацията ни не бе добра, като разликата беше твърде голяма. Не се чувствахме комфортно. В неделя нещата бяха добре. Тук в Австрия битката с Мерцедес изглежда близка.

Пистата е къса и се очаква разликите да са малки. Мисля, че Мерцедес е фаворит. Те изглеждаха много бързи всеки път, когато се появяваха на пистата. Не направих много добра единична обиколка за време и имаме да вършим работа утре.“

Райконен от своя страна изрази недоволството си от фотограф, който бе застанал близо до болида му. Финландецът за малко да удари статива му при прибирането си в бокса след поредната си серия от обиколки.

„Ние се опитваме да вършим нашата работа и те (фотографите) тяхната, но има място, на което ние караме, заяви Ледения. – Трябва да ги поставим под контрол. Историите с тях никога не свършват. Някой може да бъде наранен. Те трябва да стоят на безопасните места.“