Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел може да премине в Мерцедес през 2018 г., смята Хорнер

Фетел може да премине в Мерцедес през 2018 г., смята Хорнер

27
0

Себастиан Фетел може да премине в екипа на Мерцедес през 2018 г., ако и през следващия сезон нещата във Ферари не вървят. Това смята спортният директор на Биковете Кристиан Хорнер. Последният беше шеф на Фетел в 4-те му шампионски години в Ред Бул (2010-2013 г.). Германецът още няма победа този сезон след 10 състезания, въпреки че колата на Скудерията бе достатъчно бърза това да се случи на някои писти. Грешни стратегически решения обаче лишиха тима от поне един успех.

„Мога да си представя, че през 2018 г. Себ ще премине в Мерцедес, ако не започне да прави прогрес с Ферари, заяви Хорнер пред немския Билд. – Знам от личен опит, че той трябва да се чувства добре, за да се представя добре. И не съм сигурен дали той харесва напрежението, идващо от президента на Ферари Серджо Маркионе. Имам усещането, че Себастиан е малко смутен.”

В пилотския състав на тима от Маранело положението изглежда сравнително спокойно, като Кими Райконен получи договор и за 2017 г. и ще остане съотборник на Фетел. Дали обаче самият Себастиан ще иска да остане след изтичането на контракта му в края на 2017 г., при положение, че не постигне желаните успехи и догодина, не е ясно.

И дали ще иска да отиде в Мерцедес, ако Хамилтън е още там. В интервю през март Хорнер заяви, че е имало вариант Фетел и Хамилтън да са съотборници в Ред Бул през 2011 г., но по това време е било невъзможно, тъй като според него двамата не можели да работят заедно в един екип.