Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел най-бърз в третата тренировка, проблеми за Хамилтън

Фетел най-бърз в третата тренировка, проблеми за Хамилтън

38
0

Себастиан Фетел бе най-бърз в третата свободна тренировка за Гран при на Австрия. Пилотът на Ферари изпревари основния си съперник за титлата Люис Хамилтън от Мерцедес с 0.269 сек. Валтери Ботас остана 3-и, а Кими Райконен 4-и.

Хамилтън обаче имаше проблеми с колата, като в последните минути от сесията той не можа да спре за завой 3 и след излитане в зоната за сигурност, се прибра бавно в пита с проблем със спирачките. Изглежда, че се счупи спирачният му диск на предна дясна гума.

Пети и 6-и се наредиха пилотите на Ред Бул Верстапен и Рикиардо, а с новата задвижваща система на Ферари в колите си, Магнусен и Грожан от Хаас се класираха 7-и и 8-и, загатвайки голям потенциал от новия мотор на Скудерията.

5 минути след началото на сесията заради проблем с двигателя Сайнц спря малко след изхода на бокса. Испанецът се опита да рестартира колата си, но не успя и без избутан от маршалите извън пистата.

 

 

Макс Верстапен първи записа бърза обиколка с гумите ултрасофт, а съотборникът му Даниел Рикиардо бе втори със същите гуми на 0.169 сек. Следваше Квят с Торо Росо. Верстапен подобри времето си и излезе начело с 1:06.015 мин. Ботас записа 4-о време на половин секунда от това на Макс. Фетел постигна 2-о време, като бе само на 21 хилядни от Верстапен. Всички караха с гуми ултрасофт.

 

 

Ботас даде най-добро време в следващия си опит, но се задържа на върха само няколко секунди, след което Фетел слезе до 1:05.384 мин и остави финландеца зад себе си на 0.342 сек. Хамилтън бе 3-и на половин секунда от водача. Райконен пък се оплака от поведението на Магнусен, който по думите на финландеца го блокирал през цялата обиколка.

33 минути след началото на сесията на пистата се появи отново Сайнц. Той постигна 10-о време, а в челото Ботас стана 2-и с изоставане от 0.177 сек спрямо Фетел. В следващия си опит Хамилтън поведе, като свали 23 хилядни от времето на Фетел. Себастиан бе забавен именно от Люис в следващия си опит, а беше с най-добро време след първия сектор. В следващия си опит германецът подобри времето на британеца с 0.269 сек.

 

 

Ботас даде 3-и резултат, но на 0.423 сек. от Фетел. Хамилтън пък не можа да спре за завой 3 и се озова в зоната за сигурност. Той се прибра с ниска скорост в бокса с повреда в спирачките. В последните минути от сесията промени в челото не настъпиха, като само Верстапен и Рикиардо подобриха времената си и станаха 5-и и 6-и.