Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел не се притеснява от студено време в Сочи

Фетел не се притеснява от студено време в Сочи

119
0

Лидерът в шампионата на F1 Себастиан Фетел заяви, че не се притеснява от ниските температури, които може да съпроводят уикенда за Гран при на Русия в Сочи след седмица. При по-хладно време болидът на Скудерията изглежда няма предимство спрямо Мерцедес в дълга серия от обиколки, което се видя в Китай, където Люис Хамилтън спечели надпреварата.

В Австралия и Бахрейн обаче стойностите бяха доста по-високи и това позволи на Фетел да триумфира и в двете надпревари, въпреки че не потегли от полпозишън. На отминалите тестове на Сахир в Мерцедес работиха именно по това да разберат по-добре гумите и да намалят тяхното износване.

„Трасето в Сочи е по-гладко и по-малко абразивно. Затова гумите могат да издържат много дълго, обясни Фетел. – Надявам се да можем да разчитаме на скоростта на нашата кола там, отколкото на използването ни на гумите.“

И докато във Ферари са напълно наясно, че предимството на Мерцедес в една бърза обиколка ще се запази поне още известно време, то Фетел не усеща, че тимът ще загуби много от потенциалното си предимство в дълга серия от турове заради времето.

„Не мисля, че ще имаме проблеми в Сочи заради по-ниските температури, каза още Себастиан. – В Китай също бе студено, но бяхме на ниво. Целта ни е да продължим да оказваме натиск върху опонентите ни и главно върху Люис. До момента Ферари показа перфектна тактика, но трябва да продължим да бъдем концентрирани.“