Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел не се притеснява от дългата битка за титлата

Фетел не се притеснява от дългата битка за титлата

37
0
Ред Бул,Себастиан Фетел

Себастиан Фетел заяви, че не се притеснява от дългата битка за титлата, която му предстои срещу тима на Мерцедес до края на сезона. Пилотът на Ферари води с 25 точки пред Люис Хамилтън след 6 кръга, но до края остават още 14. А германецът вече използва своя 4-и турбокомпресор и 3-а хибридна система MGU-H от 4 разрешения за сезона. При използване на повече следван наказания на стартовата решетка.

„Пътят, който има да извървим, е дълъг, но този факт не ме тревожи, коментира Фетел. – Честно казано, повече ме притеснява да се изправя на подиума и да погледна към отбора. На трасето присъства само малка част от екипа, но аз си мисля за всички, които се трудят в Маранело.

Преживяхме доста тежки моменти миналата година, а сега всичко е на другия полюс. Тимът обаче си остава същият, хората са същите, така че всичко дължим на тях. Просто в тези кратки мигове разбираш, че това е специална група от хора. Щом нещата вървят добре, трябва да продължим заедно и да се сме сигурни, че няма да изпуснем набраната инерция.“

Трикратният шампион в F1 Джеки Стюарт заяви, че залага именно на Фетел за спечелването на титлата. „Себастиан има повече опит и е по-спокоен от Хамилтън. Ще бъде трудно за Люис да обърне резултата, защото Фетел е по-гладен за успехи“, коментира Стюарт.