Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Не сме в криза

Фетел: Не сме в криза

35
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел отхвърли твърденията, че отборът му Ферари изживява период на криза. Германецът няма победа в F1 от края на май месец, а в последния кръг на пистата Силвърстоун той спука гума в предпоследната обиколка и се смъкна от 3-о на 7-о място.

Надпреварата спечели Люис Хамилтън и така преднината на Фетел в генералното класиране пред британеца намаля от 20 на 1 точка.

„Не мисля, че представянето ни се дължи на криза. Смятам, че Мерцедес навакса доста от изоставането си, но ние все още сме бързи, особено в неделите, каза четирикратният световен шампион пред италианския Република.

Страдаме много в квалификациите. А когато стартираш състезанието по-назад, невинаги е възможно да си върнеш загубеното. Може би колата ни трябва да бъде малко по-ефективна в аеродинамично отношение. Това е много важно през настоящия сезон, но като цяло сме там, където искаме.

Относно очакванията си за Гран при на Унгария в края на тази седмица, Фетел заяви: „Не знам дали ще е решително, но състезанието със сигурност ще е по-различно от това на Силвърстоун.“