Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: От пилотска гледна точка новите коли са супер

Фетел: От пилотска гледна точка новите коли са супер

37
0

Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел най-после даде своя първи брифинг на тестовете в Барселона в края на третия ден, след като преди това единствената му предвидена среща с медиите бе изместена от обедната пауза за вечерта. Малко преди края на сесията Себ спря на входа на пита и обясни, че причината е била, че са пробвали някои неща, които явно са създали проблеми, но като цяло е по-скоро доволен от подготовката до тук и особено от новите болиди.

„От пилотска гледна точка всичко е супер, спиране, скоростта в завоите, имаме много повече сцепление, а в бавните завои където притискането се губи, имаме повече грип от гумите”, обясни германецът.

Себастиан заяви още, че изобщо не може да става дума за сравнение с колата от миналия сезон и реално новият болид е по-добър във всичко, но просто е от друга генерация. Той описа още чувството в кокпита като различно и от гледна точка на различните габарити и гуми и се надява Ферари наистина да са по-близо до Мерцедес, както е досега на тестовете.

Той обаче не отдели много внимание на резултатите, като каза, че всички натискат като луди и правят възможно най-много обиколки, защото има много работа за вършене пред него и Ферари, и е доволен от трите добри дни до тук и направения голям брой обиколки.

„Мисля, че е по-добре да не обръщаме внимание на времената и онова, което правят другите, каза още Фетел. – По-добре е да свършим нашата работа и когато колата върви добре всеки пилот иска на натисне до края, но има още време. Хората виждат резултатите в една обиколка, но е много по-важно какво се случва през целия ден и това е по-трудно да се разбере.”

Германецът заяви още, че е твърде рано да се каже и дали новата кола има по-добър потенциал за развитие, като философски отбеляза, че само времето ще покаже.

„Любопитен съм каква ще е нашата кола, но и другите в Мелбърн. А и след това”, добави още Себастиан.