Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел отдаде изоставането си на недобрия баланс на колата

Фетел отдаде изоставането си на недобрия баланс на колата

68
0

Себастиан Фетел отдаде голямото си изоставане в тренировките за Гран при на Австралия на недобрия баланс на болида си. В първата тренировка германецът изостана на повече от секунда спрямо най-бързия Люис Хамилтън, а във втората бе на 0.547 сек. Германецът загуби не малко време в първата сесия, докато колата му бъде оправена и настроена по по-добър начин.

„Балансът не е още такъв, какъвто искахме. Затова мисля, че можем да направи стъпка напред, каза Себастиан след края на тренировките. – Сутринта нещата не бяха особено добре. Имах малък проблем, който ме извади от тренировката за известно време.

Но тимът се справя добре. Мисля, че можем да подобрим много неща. Балансът още не е добър и съм сигурен, че ще работим по това вечерта. Още не усещам колата така добре, както би трябвало да бъде.”

Фетел заяви още, че Ферари има своите шансове този уикенд, като предполага, че колата има още неотключен потенциал след обещаващото представяне на тестовете в Барселона.

„Хората, които гледат отстрани, имат своето собствено мнение, независимо какво им казваш, коментира още германецът. –  Бяхме много доволни на тестовете, като времената изглеждаха добре. Но това не означава нищо. Когато дойдеш тук в Мелбърн, тогава нещата имат смисъл.”