Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел рано или късно ще спечели титлата с Ферари, смята Аривабене

Фетел рано или късно ще спечели титлата с Ферари, смята Аривабене

93
0
Себастиан Фетел,Ферари

Спортният директор на Ферари Маурицио Аривабене смята, че Себастиан Фетел рано или късно ще спечели титлата с екипа на Скудерията във Формула 1.

Германецът се бори за нея миналия и този сезон, но сериозни грешки в последните няколко състезания направиха шансовете му само теоретични. 4 кръга преди края на сезон той изостава с 67 точки от лидера Люис Хамилтън.

„Себастиан прилича много на Михаел Шумахер като талант и решителност, заяви Аривабене пред La Repubblica. – Когато го чуя по радиото, той говори като Михаел. Още от ранна възраст той идваше в Маранело с баща си и съм сигурен, че рано или късно ще върне титлата при нас.“

Маурицио заяви още, че не обвинява пресата за това, че критикува представянето на отбора и Фетел. „Няма нужда да говорим за напрежение, защото Ферари винаги е в центъра на всичко, каза босът.

-Затова трябва да сме благодарни на медиите и публиката за това, че ни притискат да се върнем на пътя към победите. Тази година титлата стана мисия невъзможна, но още сезонът не е свършил и още не сме победени в Остин.“