Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Разликата дойде в последните завои

Фетел: Разликата дойде в последните завои

37
0
Себастиан Фетел

С усмивка на лицето Себастиан Фетел обясни, че най-голямата разлика в представянето на Ферари и Мерцедес днес е дошла от преминаването на последните завои. Данните показаха, че Ботас е бил с 8 км/ч по-бърз от Райконен в предпоследния 9-и завой, което е наистина много.

В първия също ”Сребърните” са имали предимство при качването, но излизането им от последните два е било забележително и според него демонстрира отлично развитието на колата им.

„Те очевидно постигат целите, които си набелязват в подобренията по колата, но това едва ли трябва да ни изненадва, каза германецът“, който разчита, че утре състезателното темпо на Ферари ще е по-добро.

„За второ поредно състезание стартираме с различна стратегия и състезателното ни темпо е добро, така че нека видим какво ще се случи утре“, продължи пилотът на Ферари, който ще стартира утре с гумите ултрасофт, а Мерцедесите със суперсофт.

В хода на квалификацията Себ бе най-бърз в заключителните обиколки на всички в средния сектор с бързите леви завои. Според него като цяло във Ферари днес не са имали темпото да победят Мерцедес, но това може да се случи утре в състезанието, като той и Райконен стартират с по-меките гуми ултрасофт.

„Можех да са малко по-бърз, но имах труден старт на 3-ата част на квалификацията, където допуснах грешка, каза още германецът. – Не беше лесно след това, тъй като знаех, че трябва да направя добра обиколка, защото иначе ще стартирам много назад.“